Kansainväliset potilaskuljetukset

Turvallisia potilaskuljetuksia maailmanlaajuisesti   – maalla, merellä ja ilmassa

MedFlight suorittaa kansainvälisiä potilaskuljetuksia ambulanssikoneilla ja reittilennoilla maailmanlaajuisesti, sekä ambulanssi- ja laivakuljetuksilla Suomen lähialueilta. Kuljetustavan valintaan vaikuttavat potilaan lääketieteellinen tila ja matkan pituus.

Teemme vuosittain satoja kansainvälisiä potilaskuljetuksia. Jokainen kuljetus suunnitellaan lääketieteellisellä asiantuntemuksella, yhteistyössä asiakkaan ja potilasta hoitavan lääkärin kanssa. Huolehdimme hoidosta ennen kuljetusta ja kuljetuksen aikana, sekä jatkohoitopaikan järjestämisestä Suomessa.

Suomalainen hoitohenkilökuntamme on erikoiskoulutettu toimimaan lentokoneessa ja huomioimaan ilma-aluksessa työskentelyn erityispiirteet. Päivystämme kahden tunnin lähtövalmiudessa ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Kansainväliset lentokuljetukset – yksityiskoneella tai reittilennolla

Potilaskuljetus suoritetaan ambulanssilentokoneella, kun potilaan tila on kriittinen ja hän tarvitsee nopean siirron asianmukaiseen hoitopaikkaan, tai kun kuljetusmatka on erityisen pitkä. Potilaan tilan salliessa lentokuljetukseen käytetään normaalia reittilentoa hoitajan tai lääkärin saattamana.

Ambulanssilentokoneen varustelu vastaa sairaalan teho-osaston hoitovalmiutta. Potilas voidaan siirtää teho-osastolta toiselle turvallisesti, ilman että tehohoito katkeaa lennon aikana. Potilaan siirto ilmateitse vaatii kokemusta, äärimmäistä ammattitaitoa sekä ilmailufysiologian ja biodynamiikan erityisosaamista.

Lähialuekuljetukset ambulanssilla tai laivalla

Suomen lähialueiden, erityisesti Pietarin ja Karjalan alueen, potilaskuljetuksiin hyödynnämme konsernimme laajaa ambulanssiverkostoa. Baltian maiden, Ruotsin ja Suomen välillä potilas voidaan siirtää myös laivalla.