Laserhammashoito

Pähkinänkuoressa

Kivuttomampi ja kaikille sopiva hoitomuoto. Laserhoito sopii erityisesti hammaslääkäripelosta kärsiville, koska puudutusta ei välttämättä tarvita. Laserin hyvänä puolena on myös se, että siitä puuttuu kokonaan poran aiheuttama paine, joka usein tuntuu ikävälle, sekä vinkuva ääni. Laser pitää lähinnä poksahtelevaa ääntä. Laserhoito sopii erityisen hyvin myös niille, joilla on voimakas oksennusrefleksi, koska laserhoidossa tarvitsee vain vähän jäähdytysvettä.

Mitä on laserhammashoito?

Laserpora on osa nykyaikaista hammashoitoa. Laserin käyttö mahdollistaa laadukkaamman ja kivuttomamman hoidon. Lasersäde poistaa hammasta hellävaraisesti ja nopeasti kuumentamatta hammaskudosta. Sen etuna onkin miellyttävyys, koska lasersäde kohdistetaan tarkasti hoidettavaan kohtaan, eikä hammasta kosketa ollenkaan instrumentilla. Laserporaus on kivuttomampi tapa verrattuna perinteiseen poraukseen. Syy siihen on lasersäteessä, joka toimii nopeasti. Koska laserpulssi on niin lyhyt, eivät kipuhermot ehdi reagoida siihen. Perinteiseen poraukseen verrattuna laserhoidossa tärinä ja paine jäävät kokonaan pois. Puudutustakaan ei välttämättä tarvita.

Milloin laserhammashoitoa voidaan käyttää?

Laserhoitoa voidaan käyttää lähes kaikissa hampaan hoidon toimenpiteissä. Tällaisia on esimerkiksi hampaiden paikkaus, hammaskiven poisto ja juurihoito. Laserhammashoidon etuja ovat esimerkiksi kivuttomuus, puudutteiden ja kemikaalien tarpeen väheneminen, kudosten nopea palautuminen hoidon jälkeen, jälkioireiden ja jälkitulehdusten määrän väheneminen sekä tehokas apu hammaskirurgiassa ja haastavimmissa juurihoidoissa. Myös aftoja sekä huuliherpestä voidaan hoitaa laserilla. Laseria voidaan käyttää myös juurenpään poistoissa, jolloin paranemisaika on nopeampi ja kivuttomampi.

Laserin käyttö on hygieenistä, koska lasersäde itsessään tappaa bakteereita hoidettavista hampaista jopa tehokkaammin kuin perinteiset lääkkeet. Laserhoito ei sovellu vanhojen amalgaami- ja keraamipaikkojen poraamiseen. Laserhoidon rinnalla voidaan käyttää tavallisia hoitomenetelmiä. Esimerkiksi juurihoidossa laserhoidon rinnalla käytetään tavallisia juurenhoitoneuloja.

Laserhammashoitoa voidaan käyttää suukirurgiassa, juurihoidossa sekä iensairauksissa. Laserin käytön etuna suukirurgiassa on tutkitusti nopeammin parantuvat haavat. Juurihoidossa laser voi mahdollistaa hampaan säilyttämisen. Laservalo tappaa myös bakteereita, jotka ovat ientaskuissa. Laserilla voidaan tehostaa parodontiittiin sairastuneiden ikenien parantumista.

Laserhammashoito
3.57 (71.43%)
7 ääntä

Jomottaako hammasta?

Varaa aika hammaslääkärin tarkastukseen soittamalla 09 7597 7356 tai kätevästi netistä.