Lasten hammashoito

Lasten hampaat ansaitsevat parasta mahdollista hoitoa ja juuri silloin, kun sitä tarvitaan. Lasten hammashoito ja lapsen tarpeet vaativat erityishuomiota. Teemme lasten hammaslääkärikäynneistä miellyttäviä panostamalla kiireettömyyteen ja hoidon kivuttomuuteen.

Hampaiden kunnosta huolehtiminen alkaa jo lapsena.

Hampaiden kunnosta huolehtiminen alkaa jo lapsena.

Lasten hammashoito vaatii luottamusta

Lasten hammashoidossa on tärkeintä se, että lapsi kokee hoitoympäristön turvalliseksi ja luotettavaksi. Silloin hammaslääkärikäynnistä jää miellyttävä kokemus, joka motivoi huolehtimaan hampaiden hyvinvoinnista jo pienestä pitäen, luontevana osana elämää. Lasten hammashoidossa huolehditaan erityisesti hoidon kivuttomuudesta ja ilmapiirin kiireettömyydestä.

Vanhemmat tukevat lapsen suun terveyttä

Vanhemmat ovat tärkeässä roolissa lasten hammashoidossa. Vanhempien hyvät suuhygieniatottumukset luovat perustan myös lapsen suun terveydelle.

Lapsi on hyvä totuttaa jo ensimmäisten maitohampaiden puhjetessa säännölliseen hampaiden hoitoon ja suun terveyttä edistäviin elintapoihin. Näin voidaan ennaltaehkäistä karieksen tarttumista ja hampaiden reikiintymistä.

Hampaan tapaturma on aina syytä tarkistaa

Tapaturmien sattuessa pienetkin hampaiden iskeytymät kannattaa käydä näyttämässä hammaslääkärillä, sillä tapaturmasta aiheutuneet vauriot voivat tulla esiin vasta vuosien kuluttua.

Lasten hampaiden oikomishoidot aloitetaan 9–12 vuoden ikäisenä

Säännöllisten suun terveystarkastusten yhteydessä seurataan lapsen purennan kehittymistä. Jos lapsella havaitaan mahdollisia purentavirheitä, hänet ohjataan oikomishoitoon. Usein lasten oikomishoito tehdään 9–12 vuoden iässä. Lue lisää oikomishoidosta ».

Lasten hammashoito
3.33 (66.67%)
6 ääntä

Lapsen hammashoito

Varaa aika lastesi hammashoitoon soittamalla 09 7597 7356 tai kätevästi netistä.