Laserhammashoito on dosentti Marita Luomasen erityisosaamista

Laserhammashoito edustaa hampaiden hoidon uusinta teknologiaa. Hammaslääketieteen tohtori Marita Luomanen käyttää vastaanotollaan Espan Hammaslääkärikeskuksessa lasertekniikkaa lähes kaikissa tekemissään hoidoissa. Hän viimeistelee poikkeuksetta kaiken porauksen perinteisen hitaan poran sijaan laserporalla. “Ien ja limakalvomuutosten poistamisessa käytän pehmytkudoslasereita. Käytössäni on vastaanotolla eri tarkoituksiin soveltuvat lasertyypit”, kertoo Marita.     Hampaan porauksen viimeistely kivuttomampaa kuin tavallinen poraus Hampaan porauksen […] Lue lisää »

Hammaslääkäripelkoa voi lievittää monin tavoin

Hammaslääkärikäynti on monille pelottava tapahtuma. Monilla keski-iän ylittäneillä pelko on perua jo kouluaikojen hammaslääkärikokemuksista, sillä 1950–1960 luvuilla ei erityisemmin potilaiden tuntemuksista välitetty. Nykyään hammaslääkäripelkoa voidaan kuitenkin vähentää monin eri tavoin. Moni onkin päässyt pelosta yli kokonaan päästyään hoitoon asiantuntevalle ammattilaiselle. Petri Lassheikki yle:ltä tapasi elokuun lopulla Kouvolan Hammaslääkärikeskuksessa vastaavan hoitajan Päivi Pakkasen sekä hammaslääkäri Ivo Volman. Kuuntele […] Lue lisää »

Ensimmäinen kesä hammaslääkärinä

Ömer Acar on viidennen vuoden hammaslääketieteen kandidaatti Helsingin yliopistosta. Ömer työskenteli kuluneen kesän Kotkan ja Kouvolan Hammaslääkärikeskuksissa hammaslääkärin sijaisena. Hän on itsekin alkujaan Kouvolan seudulta kotoisin ja koki omassa kotikaupungissaan työskentelyn antoisana kokemuksena. ”Eka kandikesä on nyt taputeltu! Kouvolassa ja Kotkassa tuli nähtyä kaikenlaista. Olin hammaslääkärinä 3 kuukautta, jonka aikana näin laajan kirjon avun tarpeessa olevia ihmisiä: oli […] Lue lisää »

Miksi menisin hammaslääkäriin?

”Onko sillä merkitystä, kuinka usein käyn hammaslääkärillä? Miksi kävisin siellä vuosittain jos minulla ei ole mitään vaivoja? Onko sitä kallista hoitoa nyt välttämätöntä tehdä, jos ei edes särje?” Nämä on kysymyksiä joihin törmään jatkuvasti työssäni. Myönnän, että pohdin itsekin samoja asioita ennen alalla työskentelyä. Nykyisin toimin Med Group Hammaslääkäreiden hallinnon tehtävissä ja ajattelin avata omia […] Lue lisää »